Navigare Rapidă

Pentru o vizualizare optimă, recomandăm o rezoluție mai mare sau egală cu 1024x768... Compatibil 100% cu Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari...

 


Bine ați venit!Anunt !

     Dorim sa multumim colaboratorilor care au dat dovada de solidaritate si au inteles ca impreuna suntem puternici si vom putea combate raspandirea infectiei cu Sars-Cov-2, sprijinind personalul Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu“ Târnaveni  prin donatii si sponsorizari dupa cum urmeaza :

- S.C Leomar SRL prin administrator Salajan Leontin- donatie -250 de masti cu 3 pliuri si materiale de constructii in valoare de 991,50 lei

- S.C.  Unserver Business Solutions prin administrator Ferencz Robert - Donatie – 100 viziere combinezoane

- SC  EDIS - Educational Digital Solutions SRL prin Elena-Gabriela Buda - Donatie 45 combinezoane impermeabile, 200 masti protectie FFP2 30 ochelari Honeywell etansi

- Dl. Fabian Kohler si Alex Voth  - donatie -100 viziere de unica folosinta 

- Dl. Kovacs Mihaly-Levente Presedinte UDMR Mures -Donatie 3500 buc masti FFP, 50 buc masti Pexi, 400 buc manusi protectie, 225 l solutie dezinfectanta, 140 buc combinezon de protectie, 36 buc ochelari protective

- Raiffeisen Bank prin Director Agentie Gheorghe –Ovidiu Onose Sponsorizare 19.865,270 lei pentru achizitionarea a 930 buc masti FFP2


     Acestea sunt de un real ajutor pentru Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu“ Târnaveni contribuind la imbunatatirea acordarii actului medical acordat pacientilor unitatii in contextul raspandirii infectiei cu Covid-19.


Cu deosebita consideratie      


Manager 

Ec. Meghesan Zsuzsanna Anunt !

     Dorim sa multumim colaboratorilor care au dat dovada de solidaritate si au inteles ca impreuna suntem puternici si vom putea combate raspandirea infectiei cu Sars-Cov-2, sprijinind personalul  Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu “ Târnaveni  prin donatii si sponsorizari dupa cum urmeaza :

- Delta Termo Construct 1999 SRL  prin administrator Vasii Donel - donatie - 30 de viziere 

- S.C. SC Kami Roof Construct SRL prin administrator Cristi Stoica - donatie - 50 combinezoane

- D-l Stan Ioan - donatie - 32 l dezinfectant pentru maini

- ‘’Impreuna alaturi de cadrele medicale in lupta Covid -19’’ prin administratori Lupes Paul si Chiscoci Oana - donatie 10 combinezoane de unica folosinta impermeabile si 40 de bucati masti FFP 2.

- Expert Broker Asigurari Medias - donatie - 30 de vizete

   

     Acestea sunt de un real ajutor Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu “ Târnaveni contribuind la imbunatatirea acordarii actului medical acordat pacientilor unitatii in contextul raspandirii infectiei cu Covid-19.

      


Cu deosebita consideratie      


Manager 

Ec. Meghesan Zsuzsanna Anunt !

Dorim sa multumim administratorilor Lupes Paul si Chiscoci Oana pentru donatia catre sectia ATI ce a fost facuta de Fondul de donatii "Impreuna alaturi de cadrele medicale in lupta cu Covid-19" deschis pe Facebook, ce a constat in:


- Combinezon impermeabil, reutilizabil, cu grad inalt de protectie (categoria III, standard european de protectie tip 3, 4, 5 si 6)

- Semi-masca faciala cu nivel de protectie respiratorie inalta (tip FFP3)


Cu deosebita consideratie      


Manager 

Ec. Meghesan Zsuzsanna Anunt !

Dorim sa multumim  colaboratorilor   care au dat dovada de solidaritate si au inteles ca impreuna suntem puternici si vom putea combate raspandirea infectiei cu SARS-CoV-2, sprijinind personalul  Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu“ Târnaveni  prin donatii si sponsorizari dupa cum urmeaza :


- S.C. Roxcom SRL prin administrator Avram Elena Gabriela- sponsorizare in valoare de 5000 lei si produse in valoare de 892,85 lei  (100 kg Faina, 157 buc. Carne pate porc 100g, 6 sticle Alcool Sanitar Mona de 500 ml).

- Dl Stan Ioan - donatie 200 l dezinfectant pentru suprafete

- SC Feld  SRL prin administrator Farkas Eduard - donatie 100  de masti fata reutilizabile

- SC DISPCNET Tarnaveni prin administrator Coman Alexandru SRL - donatie 30 buc. viziere

- Dna. Balzs Tunde Imola - donatie 100  de masti fata reutilizabile

- Salagean Alin - donatie 7000 manusi de vinil, 2000 sorturi de unica utilizare

Acestea sunt de un real ajutor pentru Spitalului Municipal “Dr. Gheorghe Marinescu“ Târnaveni contribuind la imbunatatirea acordarii actului medical acordat pacientilor unitatii in contextul raspandirii infectiei cu Covid-19.

      

Cu deosebita consideratie      


Manager 

Ec. Meghesan Zsuzsanna Anunt !

Comunicat


Avand in vedere prevederile Ordinul nr. 74527/2020 privind instituirea unor masuri necesare pentru limitarea raspândirii infectiei cu virusul SARS - Cov-2 la nivelul unitatilor sanitare publice si private, coroborat cu prevederile Ordonantei militare nr. 3/2020 privind masuri de prevenire a raspândirii COVID-19 , va comunicam  faptul ca investigatiile paraclinice (analize medicale si examinari radiologice) vor fi amanate pentru o data care va fi comunicata ulterior.

Pentru a se asigura prevederile legale anterior mentionate vor fi efectuate doar investigatiile in regim de urgenta.

 

Va multumim pentru intelegere.


Manager 

Ec. Meghesan Zsuzsanna Anunt !

PLAN MASURI  PREGATIRE SPITAL IN CONTEXTUL

EPIDEMIEI CORONAVIRUS COVID-19


1.RESTRICTIONAREA ACCESULUI ÎN SPITAL – în prezent accesul în spital este permis doar pacientilor, în urma triajului epidemiologic. Apartinatorii pacientilor internati nu mai au acces în incinta spitalului, pâna la o data ce va fi comunicata ulterior.

2.PUNCT DE TRIAJ EPIDEMIOLOGIC – la punctul de acces in spital într-un spatiu special amenajat /Cort , cu personal instruit. Toti pacientii sunt triati la intrarea în spital, prin verificarea temperaturii, a simptomalogiei si completarea formularului de ancheta epidemiologica si a unei declaratii pe proprie raspundere .

3.LIMITAREA PROCEDURILOR MEDICALE – în situatii în care este posibil optam pentru amânarea interventiilor programate si concentrarea eforturilor echipelor medicale pe pacientii aflati în stare critica, doar cazurile urgente.

4.LIMITAREA internarilor , astfel in sectiile chirurgicale se interneaza strict urgentele ; in sectile medicale internarile se reduc cu cel putin 50% avand in vedere strict urgentele.

5.IN AMBULATORUL de specialitate se va face un triaj epidemiologic  la intrarea in cladire , cu personal instruit si completarea unei declaratii pe proprie raspundere .

6.EVITAREA AGLOMERARII IN AMBULATORUL DE SPECIALITATE, permitandu-se prezenta a cel mult 3 persoane in sala de asteptare , cu pastrarea distantei si consultatiile se vor face doar pe baza de programare

7.INSTRUIREA PERSONALULUI – întregul personal al spitalului a fost instruit si cunoaste toate masurile care trebuie luate în aceasta situatie de urgenta. Aceasta se fac pe baza de semnatura cu luare la cunostinta si conformare.

-Metodologia de supraveghere COVID-19 Actualizare la 13 .03.2020 si 15.03.2020 cu definitia de caz

-Ghid evaluare risc personal medical expus la pacienti COVID 19

-Plan masuri spitale COVID 19

-Utilizarea rationala a echipamentului de protective

-Ordin nr.436 din 13 martie 2020 protocol specific deces COVID 19

-Reguli de urmat in igiena mainilor pentru personalul medical care ingrijeste persoanele suspecte sau confirmate cu infectie cu noul coronavirus

-Algoritm de raportare cazuri COVID 19

8. ASIGURAREA RESURSEI UMANE pentru continuitatea  activitatii medicale in unitate.

 

                       Manager                                                                              Director medical

          Ec. Meghesan Zsuzsanna                                                                    Dr. Vulciu Adrian                      

 Important !

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

CU CARACTER PERSONAL

În cursul furnizarii serviciilor medicale, Ministerul Sanatatii si institutiile cu personalitate juridica din subordinea acestuia au acces la anumite date cu caracter personal apartinând pacientilor, apartinatorilor si medicilor ("dumneavoastra" sau "ale dumneavoastra"). Datele cu caracter personal sunt informatiile care fie va identifica, fie permit sa fiti identificat. Aceasta nota de informare privind protectia datelor cu caracter personal este redactata în conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, în scopul de a va furniza informatii cu privire la modul în care datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate.

Astfel, Ministerul Sanatatii si institutiile sanitare, fiecare în calitate de operator de date, colecteaza si prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal:

- în cazul pacientilor: în scopul îndeplinirii atributiilor legale ce le revin conform legii, respectiv în scopuri de medicina preventiva, de stabilire a diagnosticelor medicale, de administrare a unor îngrijiri sau tratamente medicale pentru persoana vizata ori de gestionare a serviciilor de sanatate care actioneaza în interesul persoanei vizate;

- în cazul medicilor: în scopul îndeplinirii obligatiilor legale aferente contractelor de munca si de gestionare a serviciilor de sanatate.

În vederea îndeplinirii atributiilor sale legale, Ministerul Sanatatii poate prelucra date cu caracter personal inclusiv în scop de reglementare a modului de organizare si functionare a sistemului de sanatate si de monitorizare, control si evaluare a activitatilor institutiilor sanitare, de a lua masuri pentru îmbunatatirea calitatii asistentei medicale acordate populatiei si în scopuri statistice. Ministerul Sanatatii poate realiza aceste scopuri inclusiv prin campanii de solicitare/colectare pareri de la pacienti si fosti pacienti ai institutiilor sanitare. În cazul organizarii unor asemenea campanii de solicitare/colectare pareri, Ministerul Sanatatii nu va prelucra date cu caracter sensibil (de exemplu, date privind starea de sanatate).

Colectam datele cu caracter personal direct de la dumneavoastra sau de la apartinatori (în cazul pacientilor). Furnizarea datelor pe care vi le solicitam este necesara pentru îndeplinirea scopurilor mentionate mai sus, iar refuzul furnizarii acestor date poate duce la dificultati în functionarea institutiilor medicale, precum si organizarii si furnizarii serviciilor medicale.

Datele cu caracter personal privind starea de sanatate (date sensibile conform Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare) sunt protejate conform regulilor stabilite de lege în domeniul drepturilor pacientului si prelucrarea acestor date este permisa cu conditia respectarii secretului profesional.

Pentru realizarea unuia sau mai multor scopuri dintre cele mentionate mai sus putem dezvalui datele dumneavoastra cu caracter personal uneia sau mai multora din urmatoarele categorii de destinatari: dumneavoastra si persoane juridice care prelucreaza date pe seama operatorului.

Drepturile dumneavoastra legate de prelucrarea datelor cu caracter personal: aveti drepturile de acces si interventie asupra datelor dumneavoastra pe care le prelucram. De asemenea va puteti opune continuarii de catre noi a prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, în conditiile si limitele legii. În plus, aveti dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale cu caracter automat, precum si de a va adresa instantei de judecata competente. Daca aveti nemultumiri legate de modul în care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, va puteti adresa Ministerului Sanatatii la adresa de e-mail presa@ms.ro sau institutiei sanitare care v-a furnizat serviciul medical.Recoltare de celule STEM

Recoltare de celule STEM

Informații despre recoltarea de celule STEM

Recoltarea sângelui placentar se face astăzi prin metode standardizate și se poate  efectua indiferent de particularitățile nașterii, folosindu-se un kit special.

Dupa nașterea urmata de prelevarea de sânge placentar este asigurată preluarea kitului din frigiderul spitalului și transportul acestuia spre laborator, într-un interval optim de timp.

Într-o primă etapă de laborator, sângele este supus unor analize bacteriologice pentru a se verifica sterilitatea sa. În a doua etapă are loc numărarea celulelor stem. Rezultatele analizelor vor fi comunicate ulerior familiei.

Perioada de depozitare se poate face pe o perioadă îndelungată de timp. Sângele placentar reprezinta "vehiculul" prin care se asigură...... (mai mult)Comitet Director Spital Municipal ''Dr. Ghe. Marinescu'' Târnăveni
Localizare (Google maps)

Ultima actualizare:Spital Târnăveni Page Rank 6/10

copyright @2008 bts